Palmeiras pakt zijn twaalfde Braziliaanse titel, Santos degradeert naar tweede klasse

Sport | Het Braziliaanse voetbalseizoen heeft woensdagavond zijn ontknoping gekend. Palmeiras is voor de twaalfde keer kampioen. Santos degradeert voor het eerst in zijn clubgeschiedenis, een jaar na de dood van Pelé.

Door Belga

Deel dit nieuws

Palmeiras was sinds vorige zondag al quasi zeker van de titel. Het telde drie punten voorsprong op eerste achtervolger Atletico Mineiro, dat nog naar de derde plaats zakte, en een veel beter doelsaldo. Een 1-1 gelijkspel woensdag bij Cruzeiro volstond voor een groot feest. De zeventienjarige Endrick, die volgend seizoen bij Real Madrid speelt, zorgde voor het doelpunt voor de club uit Sao Paulo.

Gremio werd op de valreep vicekampioen dankzij een 2-3 zege bij Fluminense en de 3-1 nederlaag van Atletico Mineiro bij Bahia. Luis Suarez scoorde nog twee keer voor Gremio en eindigt het seizoen met zeventien goals.

Onderin streden Bahia, Vasco da Gama en Santos nog voor het behoud. Bahia en het Vasco da Gama van Dimitri Payet konden uiteindelijk hun vel redden. Santos degradeert een jaar na de dood van voetbalicoon Pelé na een 1-2 nederlaag tegen Fortaleza. Het speelt volgend seizoen voor het eerst in zijn clubgeschiedenis in de Braziliaanse tweede klasse.

Voor RWDM-eigenaar John Textor werd het ook een avond met een bittere nasmaak. Zijn Braziliaanse ploeg Botafogo verloor met 3-1 van Internacional en blijft zo op de vijfde plaats steken. De club stortte de voorbije weken helemaal in. Het telt na de heenronde als koploper liefst dertien punten voorsprong. De ploeg uit Rio de Janeiro moet volgend seizoen voorrondes afwerken voor deelname aan de Copa Libertadores.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top