Club Brugge kent geen moeite met Zulte Waregem, KRC Genk blameert zich bij KV Oostende

Sport | Club Brugge heeft zich woensdagavond overtuigend verzekerd van de kwartfinales in de Croky Cup. Het legde tweedeklasser Zulte Waregem moeiteloos over de knie met 4-0.

Door Belga

Deel dit nieuws

Andreas Skov Olsen (16. en 19.) ontpopte zich binnen enkele minuten tijd tot de Brugse held. Eerst jaste de Deense winger de openingsgoal op assist van Igor Thiago hoog in doel, alvorens hij een pass van Michal Skoras via de vingertoppen van Ennio van der Gouw in de winkelhaak ramde.

Essevee probeerde aan het begin van de tweede helft op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar Igor Thiago (50.) drukte de bezoekende hoop snel de kop in met een onhoudbare kopbal. Ruud Vormer, gewezen boegbeeld van blauw-zwart, knalde meteen nadien op de binnenkant van de paal aan de overzijde. De honger van de thuisploeg was nog niet gestild: Thiago (58.) frommelde zijn tweede van de avond tegen de touwen en legde de eindscore vast.

Op hetzelfde moment liep Racing Genk tegen een pijnlijke uitschakeling aan op het veld van tweedeklasser KV Oostende: 3-1. De Limburgers versierden een karrenvracht aan kansen aan de kust, maar kregen halverwege de tweede helft het deksel op de neus door toedoen van Thomas Basila (65.). Anouar Ait El Hadj (69.) hing de bordjes enkele minuten later alweer in evenwicht, waardoor verlengingen een feit waren.

In die extra speeltijd realiseerden Robbie D'Haese (112.) en Luis Hartwig (120.+2) de Oostendse stunt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top