Kevin De Bruyne in selectie Manchester City voor WK clubs

Sport | Manchester City heef Kevin De Bruyne opgenomen in zijn selectie van 23 spelers voor het wereldkampioenschap voor clubs, dat van 12 tot 22 december in het Saoedische Jeddah plaatsvindt. De Wereldvoetbalbond FIFA maakte de selecties woensdag openbaar.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Bruyne kwam niet meer in actie sinds hij midden augustus in de eerste wedstrijd van het seizoen met een hamstringblessure van het terrein moest. De Rode Duivel keerde toen pas terug nadat hij ook tijdens de finale van de Champions League met een hamstringblessure naar de kant was gemoeten. De Bruyne ging in augustus onder het mes, waarna een lange revalidatie volgde. Onlangs verklaarde de 32-jarige middenvelder dat het herstel voorspoedig verloopt en dat hij hoopt op een terugkeer "kort na Nieuwjaar."

Of De Bruyne in Jeddah effectief zal spelen, of hij alleen meegaat om er in optimale omstandigheden te trainen, is nog een vraagteken. Voor Manchester City begint het WK op 19 december met een halve finale tegen de winnaar van een wedstrijd tussen het Mexicaanse Club Leon en het Japanse Urawa Reds.

Jérémy Doku, die zich afgelopen zondag blesseerde tijdens de wedstrijd tegen Tottenham, reist ook met City mee naar Saoedi-Arabië.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top