Premies voor Parijs 2024: BOIC-voorzitter Saive alvast tevreden met financiering

Sport | Jean-Michel Saive, voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), noemt het "belangrijk" dat het prijzengeld voor olympische en paralympische atleten van Team Belgium volgend jaar in Parijs voor het eerst op gelijke hoogte ligt. "Het was de wens van alle betrokken partijen", zei Saive woensdag in een reactie aan persbureau Belga.

Door Belga

Deel dit nieuws

Aan de bedragen van de premies, die de Nationale Loterij opnieuw financiert, verandert in vergelijking met de vorige Spelen niets, zo meldde het BOIC dinsdag. "Ik wil het positieve benadrukken", begon de voormalige toptafeltennisser, die tussen 1988 en 2012 zeven keer deelnam aan de Spelen. "We zijn heel blij dat we met de Nationale Loterij een partner hebben die ermee heeft ingestemd om het prijzengeld volledig te financieren. In het huidige economische klimaat is dat een goede zaak."

"Iedereen hoopt op een verhoging, maar dat moeten we ons kunnen veroorloven. Met de behaalde resultaten stijgt het uitgegeven bedrag praktisch elk jaar, afhankelijk van het aantal medaillewinnaars en plaatsen in de top acht. We moeten er ook rekening mee houden dat de laatste Spelen drie jaar geleden plaatsvonden (in plaats van vier). We zetten een werkgroep op om na Parijs 2024 te kijken welke richting we hieromtrent uitgaan."

De 54-jarige Saive, die in het najaar van 2021 tot BOIC-voorzitter werd verkozen, zal zijn eerste Spelen in deze functie meemaken en wil graag het werk van het Olympisch Comité benadrukken. "Het gaat niet alleen om het prijzengeld, maar ook om heel wat ander werk. En het zijn niet alleen de Zomerspelen maar ook de winteredities. We nemen daarnaast deel aan de Jeugdspelen, de Europese Spelen en de Wereldspelen. Er zijn de Be Gold-programma's en stages zoals die in Belek elk jaar. België doet het helemaal niet slecht in vergelijking met andere landen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top