Andreas Mikkelsen wordt teamgenoot van Thierry Neuville bij Hyundai

Sport | Hyundai Motorsport bevestigde woensdagnamiddag in een persbericht dat Andreas Mikkelsen, de wereldkampioen in WRC2 van het voorbije seizoen, volgend jaar de overstap maakt naar WRC1 en samen met Dani Sordo en Esapekka Lappi afwisselend de derde Hyundai i20 N Rally1 zal besturen. Eerder had het team al aangekondigd dat Thierry Neuville en Ott Tänak een volledig kampioenschap in 2024 zullen rijden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met vijf ervaren rijders voor drie wagen maakt Hyundai zich sterk dat het in 2024 kan strijden voor drie wereldtitels: bij de rijders, co-piloten en merken. De missie van Sordo, Lappi en Mikkelsen is om Neuville en Tänak te ondersteunen in hun strijd om de wereldtitel bij de rijders.

Voor Dani Sordo wordt het straks zijn elfde seizoen bij Hyundai. Net als Neuville maakt de Spanjaard al sinds het debuut van Hyundai in 2014 deel uit van het team. Met 189 WK-rally's is de Spanjaard de meest ervaren rijder van het kampioenschap. Sordo won in zijn periode bij Hyundai twee rally's en stond twintig keer op het podium.

Net als Ott Tänak keert ook Andreas Mikkelsen terug naar Hyundai Motorsport. Eerder was hij er al aan de slag van 2017 tot en met 2019. In 2019 eindigde hij na Thierry Neuville tweede in de Rally van Argentinië, zijn beste prestatie met een Hyundai in het WRC-kampioenschap. Sinds zijn afscheid aan Hyundai Motorsport won hij in 2021 en in 2023 de titel in WRC2. Zijn ervaring in WRC2 gaat Hyundai ten volle benutten want behalve rijden in het WRC zal hij ook een belangrijk aandeel hebben in de ontwikkeling van de Hyundai WRC2 voor 2025.

Mikkelsen en Sordo hadden ook een belangrijk aandeel in de wereldtitel die Hyundai in 2019 won. Details over hun programma worden in aanloop van de Monte Carlo, de openingswedstrijd van het WRC-kampioenschap van 2024, bekendgemaakt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top