Matthias Casse, Belgian Cats en Lotte Kopecky maken kans op onderscheiding Vlaamse Sportjuwelen

Sport | Op donderdag 14 december worden tijdens een awardshow in de Docks Dome in Brussel de winnaars van de Vlaamse Sportjuwelen, de sportprijzen van de Vlaamse overheid, uitgereikt. Judoka Matthias Casse, de Belgische basketbalvrouwen en wielrenster Lotte Kopecky maken kans op de prijs voor de Beste Topsportprestatie van 2023. De winnaar volgt wielrenner Remco Evenepoel op, die vorig jaar in de prijzen viel.

Door Belga

Deel dit nieuws

Casse blonk dit jaar uit met goud op de Masters en zilver op het WK, de Belgian Cats werden in juni Europees kampioen basketbal en Lotte Kopecky schitterde zowel op de weg als op de wielerpiste. Kopecky werd onder meer wereldkampioene op de weg, maar veroverde ook goud in de afvalling en puntenkoers op het WK baanwielrennen.

De sportprijzen van de Vlaamse overheid kan je maar één keer in je carrière winnen. Naast de prijs voor Beste Topsportprestatie zijn er ook trofeeën voor de Beste Topsportcoach, de Beste Topsportversterker en het Warmste Sportinitiatief.

Bij de coaches gaat het tussen Jorik Hendrickx (kunstschaatsen), die zijn zus Loena traint, Rachid Meziane (basketbal), die de Belgian Cats leidt, en Carlos Prendes (kajak), de coach van de Red Torpedoes.

Het DoCoLab van de UGent, dat onderzoekt voert naar dopinggebruik, psycholoog Els Snauwaert en sportjournalist Inge Van Meensel komen in aanmerking voor de prijs van Beste Topsportversterker. Voor het Warmste Sportinitiatief gaat het tussen de KAA Gent Foundation, FriS en de KV Zuun Academie, beiden uit Sint-Pieters-Leeuw.

Overzicht genomineerden:

Beste Topsportprestatie 2023:

Matthias Casse (judo)

Belgian Cats (basketbal)

Lotte Kopecky (wielrennen)Beste Topsportcoach 2023:

Jorik Hendrickx (Loena Hendrickx, kunstschaatsen)

Rachid Meziane (Belgian Cats, basketbal)

Carlos Prendes (Red Torpedoes, kajak)Beste Topsportversterker 2023:

DoCoLab (UGent) (labo, onderzoek naar doping)

Els Snauwaert (psycholoog)

Inge Van Meensel (sportjournalist)Warmste Sportinitiatief 2023:

FriS (Sint-Pieters-Leeuw)

KAA Gent Foundation (Gent)

KV Zuun Academie (Sint-Pieters-Leeuw)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top