Thibaut Courtois geeft forfait voor EK om verder te herstellen van knieblessure

Sport | Thibaut Courtois zou aan zijn club Real Madrid hebben laten weten dat hij komende zomer niet met de Rode Duivels zal deelnemen aan het EK voetbal in Duitsland (14 juni-14 juli 2024). Dat berichtte Radio Marca dinsdagavond. De Belgische voetbalbond zei in een reactie aan persagentschap Belga dat er over dit onderwerp geen contact is geweest met Courtois.

Door Belga

Deel dit nieuws

De doelman zou in de zomer willen focussen op zijn herstel, volgens de Spaanse radiozender. Courtois liep deze zomer een zware kruisbandblessure op aan de linkerknie en revalideert momenteel nog volop. De verwachting is dat hij in de lente opnieuw speelklaar zou zijn.

De 31-jarige Courtois kwam in juni, in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk (1-1), voor het laatst in actie bij de Rode Duivels. Nadien gaf hij forfait voor het duel in en tegen Estland. Courtois zou ongelukkig zijn geweest over de keuze van bondscoach Domenico Tedesco om de aanvoerdersband voor de wedstrijd tegen Oostenrijk aan Romelu Lukaku te geven. Hij koos er vervolgens voor zich niet meer te melden in Tubeke, een dag voor het vertrek van de Duivels naar Estland. De bondscoach betreurde die beslissing en gaf op zijn persconferentie aan "verrast en geschokt" te zijn. Courtois verweet Tedesco op sociale media de inhoud van een privégesprek openbaar te maken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top