LeBron James helpt Lakers aan halvefinaleplaats in NBA Cup, ook Milwaukee gaat door

Sport | De LA Lakers hebben zich dinsdagavond dankzij een sterke LeBron James geplaatst voor de halve finales van de NBA Cup, het nieuwe 'in-season'-toernooi in de NBA. De Lakers versloegen Phoenix met 106-103.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 38-jarige James kwam tot 31 punten, 8 rebounds en 11 assists. In het laatste kwart trok hij zijn ploeg over de streep. Austin Reaves zorgde op vijftien seconden van het einde voor de beslissing met een raak driepuntshot. Bij de Suns kwam sterspeler Kevin Durant ook tot 31 punten en 7 rebounds.

Donderdag treffen de Lakers in de halve eindstrijd de New Orleans Pelicans. Die wonnen maandag met 117-127 van Sacramento. De Final Four van de NBA Cup wordt van donderdag tot zondag gespeeld in Las Vegas.

In de andere halve finale ontmoet Milwaukee Indiana. De Bucks rekenden dinsdag op indrukwekkende wijze af met New York (146-122). Indiana stuntte maandag tegen Boston (122-112), de leider in de Eastern Conference.

Milwaukee kon tegen New York rekenen op zijn sterspelers Giannis Antetokounmpo (35 ptn en 10 rebounds) en Damian Lillard (28 ptn). Bij de Knicks was Julius Randle (41 ptn) in grote doen, maar hij stond er alleen voor.

Alle NBA Cup-wedstrijden, behalve de finale, tellen ook mee voor de reguliere competitie. Die wordt woensdag hervat met 'klassieke' wedstrijden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top