Leider Arsenal, met invaller Trossard, wint in extremis bij Luton Town van Kaminski

Sport | Arsenal, met invaller Leandro Trossard, heeft zijn leidersplaats in de Premier League dinsdagavond verstevigd met een spectaculaire 3-4 zege op het veld van Luton Town, het team van doelman Thomas Kaminski. Declan Rice maakte diep in blessuretijd de goal van de overwinning.

Door Belga

Deel dit nieuws

Gabriel Martinelli bracht de Gunners na 20 minuten op 0-1. Vijf minuten later scoorde Gabriel Osho de gelijkmaker, maar de bezoekers mochten na een goal van Gabriel Jesus (45.+1) toch met een voorsprong gaan rusten.

In het openingskwartier van de tweede helft zette Luton de scheve situatie recht via Elijah Adebayo (49.) en Ross Barkley (57.). Kai Havertz (60.) bracht Arsenal snel weer langszij en in de 95e minuut verloste Declan Rice de Londenaars met een rake kopbal.

Leandro Trossard kwam na 64 minuten in het veld voor Martinelli.

Met 36 punten loopt het team van Mikel Arteta vijf punten uit op eerste achtervolger Liverpool. De Reds spelen hun wedstrijd van de vijftiende speeldag woensdagavond op het veld van hekkensluiter Sheffield United. Kampioen Manchester City volgt voorlopig op zes punten. De Citizens zijn woensdagavond te gast bij Aston Villa (vierde). Luton Town blijft als zeventiende met 9 punten onderin hangen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top