Bronzen Lucas Henveaux is "heel tevreden" met Belgische recordtijd op het EK zwemmen kortebaan

Sport | Lucas Henveaux zwom dinsdag naar een bronzen medaille op de 400 meter vrije slag tijdens de openingsdag van het EK kortebaan in Roemenië. Zowel in de reeksen als in de finale (3:37.91) verbeterde de Luikenaar zijn Belgische record.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben heel tevreden met mijn tijd en het is super om met deze jongens op het podium te staan", zei hij na afloop. Het goud ging naar de Ier Daniel Wiffen (3:35.47), zijn trainingspartner aan de universiteit van Loughborough, de Litouwer Danas Rapsys (3:37.80) haalde zilver.

"Ik zag mijn teamgenoot Dan voluitgaan vanaf de start en ik vreesde dat het een moeilijke race zou worden. Maar op 25 meter van de finish begreep ik dat ik bijna op gelijke hoogte van de anderen lag", deed hij het wedstrijdverhaal. Henveaux schoof in de slotmeters nog twee posities op naar brons. "Ik heb mezelf gelanceerd, liet het hoofd zakken en ben de touch gaan zoeken. Ik heb het geluk dat ik derde word met een tiende van een seconde." Henveaux bleef maar net de Zwitser Antonio Djakovic (3:38.01) voor.

Voor Henveaux is het zijn eerste medaille op een internationaal toernooi. Hij neemt zaterdag nog deel aan de 800 meter vrije slag.

Het was van 2017 geleden dat een Belg nog eremetaal kon veroveren op een EK kortebaan. Toen won Pieter Timmers in het Deense Kopenhagen zilver op de 100 meter vrije slag en Fanny Lecluyse brons op de 200 meter schoolslag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top