SL16 verlaat laatste plaats na zege tegen leider Beerschot, Dender klopt Francs Borains

Sport | SL16 heeft koploper Beerschot dinsdagavond op een inhaalmatch van de derde speeldag in de Challenger Pro League een loer gedraaid. De U23 van Standard triomfeerde verrassend met 1-0.

Door Belga

Deel dit nieuws

De hekkensluiter sleepte zich met een brilscore de rust in tegen de competitieleider. Na de pauze schonk Oscar Olivier (77.) de gastheer tegen de gang van het spel in zowaar de volle buit.

Op hetzelfde tijdstip rekende Dender op een achteruitgeschoven wedstrijd van de veertiende speeldag in eigen huis af met Francs Borains: 2-0.

Halfweg hadden de Oost-Vlamingen al een comfortabele dubbele voorsprong beet dankzij Ali Akman (25.) en een eigen doelpunt van Levi Malungu (42.). In de tweede helft werd niet meer gescoord.

In de tussenstand van de op een na hoogste Belgische afdeling blijft Beerschot ondanks de nederlaag eerste met 29 punten, terwijl Dender opschuift naar de vierde positie met 23 eenheden. SL16 maakt een sprong van de zestiende naar de twaalfde stek met vijftien stuks. Francs Borains glijdt af naar de vijftiende plaats met dertien punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top