Sheffield United schuift coach Paul Heckingbottom aan de kant

Sport | Bij de Engelse rode lantaarn Sheffield United is coach Paul Heckingbottom ontslagen, zo maakte de club dinsdag bekend. Hij wordt opgevolgd door Chris Wilder.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het ontslag van de coach hing al sinds afgelopen weekend in de lucht. Toen werd er met forfaitcijfers verloren van het Burnley van coach Vincent Kompany, waardoor de rode lantaarn van Burnley naar Sheffield verhuisde. Voor The Blades was dat de elfde nederlaag van het seizoen. Na veertien speeldagen tellen ze pas vijf punten.

Heckingbottom nam in november 2021 over bij de club en loodste hen vorig seizoen weer richting de Premier League. Daar stapelden de zware nederlagen zich dit seizoen op. Zo verloren ze onder meer met 0-8 van Newcastle United en liepen ze op bezoek bij Arsenal tegen een 5-0 nederlaag aan. Ook zijn assistenten Stuart McCall en Mark Hudson verlieten de club, daags voor de competitiewedstrijd tegen Liverpool.

Intussen werd er met Chris Wilder al een vervanger aangesteld. Hij ondertekende in Sheffield een contract tot medio 2025. Alan Knill, Matt Prestridge en Keith Andrews worden zijn assistenten. Woensdag tegen Liverpool zal de nieuwe technische staf al op de bank plaatsnemen. Wilder had het team eerder al tussen 2016 en 2021 onder zijn hoede.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top