Turnhout gaststad voor BK gravel in 2024

Sport | De stad Turnhout mag op 1 mei 2024 de tweede editie van het Belgisch kampioenschap gravel verwelkomen. Dat heeft het stadsbestuur dinsdag bekendgemaakt. Start en aankomst zullen plaatsvinden aan de Nieuwe Kaai.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het parcours trekt over brede bos- en veldwegen ten noorden van de stad doorheen de regio Noorderkempen, langs de grens met Nederland. Het zal zich ook op het grondgebied van Ravels en Arendonk begeven. Het gaat om een lus van 50 kilometer, die afhankelijk van de deelnemerscategorie één tot drie keer zal moeten worden afgelegd. 75 procent van het parcours zal offroad zijn, en het is volledig vlak.

Net als het voorbije eerste BK gravel in Oud-Heverlee is de concrete organisatie in handen van Golazo Sports. Opvallend: de datum verschuift van oktober naar mei. "De datum leent zich perfect tot de aanwezigheid van niet alleen alle gravelspecialisten, maar ook weg- en veldrijders", stelt Christophe Impens van Golazo.

"We zijn trots dat de organisatoren voor Turnhout kozen als uitvalsbasis voor dit tweede BK gravel", vertelt Turnhouts schepen van Sport Jan Van Otten (Vooruit). "Ons grondgebied is dan ook de uitgelezen locatie voor dit sportieve event dat de ogen van de nationale sportwereld op onze stad zal richten. Wedstrijden als deze dragen bij aan onze bovenlokale aantrekkingskracht en kunnen bij uitbreiding ook inwoners inspireren om meer te bewegen." Turnhout plant een fanzone en heel wat randanimatie rond het parcours.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top