Red Flames staan voor loodzware opgave om alsnog groepswinst te grijpen

Sport | De Red Flames mogen in de Women's Nations League nog dromen van groepswinst, waarmee ze uitzicht zouden behouden op de Olympische Spelen van volgend jaar, maar de kaarten liggen niet gunstig.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op de zesde en laatste speeldag van groep A1 moet het team van bondscoach Ives Serneels dinsdagavond sowieso winnen van Nederland. Maar zelfs een (stunt)zege in Tilburg tegen de Leeuwinnen volstaat mogelijk niet, want ook Europees kampioen Engeland moet punten verliezen op bezoek bij het al uitgeschakelde Schotland.

Nederland en Engeland hebben allebei 9 punten maar Oranje leidt dankzij een beter doelpuntensaldo (+4 tegen +1). België volgt op 1 punt. Schotland (2 punten) degradeert sowieso naar de B-divisie.

Voor België liggen nog drie scenario's open. De eerste plaats levert een ticket op voor de Nations League Finals met de winnaars van de drie andere poules (al zeker Frankrijk en Spanje). De top twee daarvan (met uitzondering van het al geplaatste Frankrijk) kwalificeert zich voor de Olympische Spelen. Bij een derde plaats moeten Tessa Wullaert en co barrages spelen om het behoud in de A-divisie.

Op de vorige speeldag, afgelopen vrijdag, bleven de Flames in Leuven op 1-1 steken tegen Schotland. Engeland won in Wembley met 3-2 van Nederland.

Nederland-België en Schotland-Engeland (in Glasgow) worden afgetrapt om 20u45.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top