Binnenlandse tv-rechten leveren in vier jaar recordbedrag van 7,8 miljard euro op

Sport | De Engelse Premier League heeft de binnenlandse tv-rechten voor de periode 2025-2029 voor een recordbedrag van 6,7 miljard pond (omgerekend 7,81 miljard euro) verkocht aan Sky Sports en TNT Sports.

Door Belga

Deel dit nieuws

Sky Sports verzekerde zich van vier van de vijf pakketten en zal minstens 215 Premier League-wedstrijden per seizoen in de Britse huiskamers brengen. Het vijfde pakket met 52 matchen is voor TNT Sports.

Volgens de Premier League gaat het om de grootste mediadeal in sportrechten ooit in het Verenigd Koninkrijk. Het contract geldt vanaf het seizoen 2025-2026 tot het einde van het seizoen 2028-2029. Het huidige contract (tot 2025) zou over een periode van drie jaar 5 miljard pond opleveren.

Match of the Day, het legendarische BBC-programma, zal ook in het nieuwe contract hoogtepunten brengen uit alle Premier League-wedstrijden.

"We zijn in de wolken met onze nieuwe contracten die we afsloten met Sky Sports en TNT Sports", zegt de uitvoerend directeur van de Premier Richard Masters. "Ons partnership wordt met vier jaar verlengd en er zullen vanaf 2025-2026 meer Premier League-wedstrijden dan ooit live te volgen zijn."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top