Vincent Kompany looft "ongelooflijke mentaliteit" bij Burnley

Sport | Opluchting in Burnley, twee dagen na de met forfaitcijfers gewonnen degradatiekraker tegen Sheffield United, op de veertiende speeldag in de Premier League.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dankzij de tweede zege van het seizoen lieten coach Vincent Kompany en co de rode lantaarn aan Sheffield en verkleinen ze de kloof met de veilige zone in het klassement. Met zeven punten staan ze nog steeds voorlaatste, met evenveel punten als Everton, dat vorige maand tien punten moest inleveren. De zeventiende stek van Luton Town, dat negen punten telt en net als Burnley een promovendus is, komt weer in het vizier.

"Ik zei voor de wedstrijd tegen de jongens dat ik het gevoel had dat we zouden vieren. Dat hun ingesteldheid, vastberadenheid en inspanningen zouden opleveren", vertelde Kompany. "Je kan dat nooit helemaal zeker weten, maar ik zei het hen wel. Je mag dat niet onderschatten, de hoeveelheid druk die bij zo'n wedstrijd komt kijken. Het was een van de weinige wedstrijden waarvan de mensen op voorhand zeiden dat wij de favoriet waren, zo zijn er slechts één of twee per seizoen. In alle andere wedstrijden is de tegenstander de favoriet. Daar kwam nog eens bij dat we echt nood hadden aan een goed resultaat. Ondanks de hoge druk begonnen ze fantastisch aan de wedstrijd en hielden ze dat negentig minuten vol. Die ingesteldheid is fantastisch. Na een tegenslag is iedereen binnen de club in staat om de resetknop in te drukken en er weer vol voor te gaan. Op dat vlak behoren we tot de top in de Premier League. Op andere vlakken hebben we nog werk voor de boeg."

Veel tijd om te genieten van de zege krijgt Burnley niet, want er staat midweekvoetbal op het programma in Engeland. Burnley opent dinsdagavond al de debatten van de vijftiende speeldag met een verplaatsing naar Wolverhampton Wanderers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top