Tweede fase in EK-ticketverkoop van start gegaan

Sport | De tweede fase in de ticketverkoop voor het EK voetbal van volgende zomer in Duitsland is maandagochtend van start gegaan, twee dagen na de loting in Hamburg.

Door Belga

Deel dit nieuws

Er worden een miljoen tickets aangeboden voor supporters van de 21 teams, waaronder België, die nu reeds geplaatst zijn. Volgend jaar wordt nog een nieuwe ronde georganiseerd voor fans van de laatste drie landen die zich via de play-offs kwalificeren.

De eerste verkoopfase was alvast een groot succes. Met meer dan twintig miljoen aanvragen voor 1,2 miljoen tickets oversteeg de vraag het aanbod ruim. De gelukkigen werden via loting aangewezen. Op dat moment waren alleen de data en speelsteden van gastland Duitsland bekend.

De Belgische ticketverkoop via fanclub 1895 voor wedstrijden van de Rode Duivels start dinsdag om 11 uur. Alle leden van de fanclub ontvangen een code waarmee ze één ticket kunnen kopen voor één of meerdere wedstrijden in de groepsfase. De verkoop van de tickets voor de groepsfase (10.000 tickets per wedstrijd) verloopt in vier fases, op basis van een rangschikking die is bepaald door het aantal bijgewoonde wedstrijden door fans. Supporters kunnen nog lid worden van de fanclub 1895. Zij komen in de laatste fase van de ticketverkoop terecht, waarvoor de beschikbaarheid van tickets afhangt van de verkoop in de vorige fases. Als de Rode Duivels zich kwalificeren voor de tweede ronde, zal de ticketverkoop worden geopend na hun laatste groepswedstrijd. Ook hier zullen de trouwste supporters voorrang krijgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top