Club Brugge duikt top zes binnen na zege tegen Standard

Sport | Club Brugge heeft zondagavond op de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League de punten thuisgehouden tegen Standard. Blauw-zwart won met 2-0. Door de zege duiken de Bruggelingen de top zes binnen. Met 26 punten springen ze van de zevende naar de vijfde plaats. De Rouches zijn negende met 20 punten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Club wou geen tijd verliezen en greep het team van zijn voormalige trainer Carl Hoefkens meteen bij de keel. Standard wist zich geen raad met de Brugse intensiteit en werd al in de openingsminuten op achtervolgen aangewezen. Igor Thiago (3.) kopte Club op voorsprong. Naarmate de wedstrijd vorderde ebden de verschillen uit het openingsfase weg. Club kon zijn hoge tempo niet aanhouden, Standard knokte zich stelselmatig terug in de wedstrijd. Echte dreiging wisten de Rouches daarentegen niet te produceren. 1-0 bleef de stand tot aan de rust.

De tweede periode bracht meer van hetzelfde. Club was beter, maar wist Standard niet helemaal te kraken. Iets voor het uur viel dan toch de dubbele voorsprong. Philip Zinckernagel (55.), die ook de assist uitdeelde voor het openingsdoelpunt, deed zijn ex-ploeg de das om. Hij kreeg de bal voor de voeten na een mislukte trap van Ferran Jutgla en twijfelde niet. Via een speler van Standard verdween zijn volley voorbij een ongelukkige Arnaud Bodart. Aan de overzijde voorkwam Simon Mignolet in blessuretijd nog de 2-1 met een prima tussenkomst.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top