Pieter Devos achtste in wereldbekerproef op de vijfsterrenjumping in het Spaanse La Coruna, Harry Charles wint met Belgische hengst

Sport | Pieter Devos is zondag met de zestienjarige merrie Mom's Toupie achtste geworden in de wereldbekerproef op de vijfsterrenjumping in het Spaanse La Coruna. In een barrage met veertien op 1m60 moest Devos vier strafpunten noteren. Drie combinaties bleven foutloos. De Brit Harry Charles won met zijn tienjarige Belgische hengst Sherlock, voor de Oostenrijker Max Kühner (Julius Caesar) en de Spanjaard Armando Trapote (Tornado).

Door Belga

Deel dit nieuws

Gilles Thomas en Niels Bruynseels stootten allebei één balk af in de eerste omloop en eindigden buiten de wereldbekerpunten. Thomas werd met Luna 25e, Bruynseels met Origi 28e.

Harry Charles is ook de nieuwe leider in de wereldbekerstand van de West-Europese liga. Met 55 punten heeft de 24-jarige Brit na zeven van veertien manches drie punten voor op zijn landgenoot Ben Maher. De Zweed Henrik von Eckermann is op vier punten derde. Met 21 punten en een zeventiende plaats is Devos nu beste Belg, net voor Gregory Wathelet, achttiende met 20 punten. Nicola Philippaerts staat met 17 punten net buiten de top twintig (21e). De volgende manche wordt over twee weken in Londen gesprongen. Daarna is het eind december de beurt aan Mechelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top