STVV knoopt in winters duel tegen KV Mechelen weer aan met zege

Sport | Na drie gelijkspelen op rij heeft STVV tegen KV Mechelen op de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League opnieuw een zege geboekt. De Kanaries hielden het hoofd koel op het ondergesneeuwde veld van het AFAS-stadion en wonnen met 0-2. STVV duikt door de zege de linkerkolom binnen. Het is nu achtste met 22 punten. Mechelen blijft tiende met 18 stuks.

Door Belga

Deel dit nieuws

STVV nam een droomstart dankzij man in vorm Aboubakary Koita (5.). De Mauritaniër mikte zijn vrijschop eerst in de muur, maar schoot de rebound genadeloos voorbij doelman Gaëtan Coucke. Koita, die topschutter is met elf doelpunten, lag ook aan de basis voor de 0-2. Met een knappe solo reet hij de Mechelse defensie open. Zijn poging strandde vervolgens op de paal, maar ploegmaat Ryotaro Ito (41.) reageerde alert en trapte de rebound beheerst binnen. Met een verdiende dubbele voorsprong trok STVV de kleedkamers in.

Ook na de rust bleven de bezoekers voor de meeste dreiging zorgen, niet in het minst dankzij Koita. Naarmate het veld meer en meer ondergesneeuwd geraakte, zakte ook het spelpeil. Beide teams geraakten nog moeilijk aan de overkant op de moeilijk bespeelbare grasmat. Mechelen kwam niet in de buurt van de 1-2, STVV kwam wel dicht bij de 0-3. Jarne Steuckers trapte net naast, Daiki Hashioka mikte een harde knal op de lat. Malinwa schreeuwde in het slot nog om een penalty, maar scheidsrechter Wim Smet hield het been stijf.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top