Brussels parlementslid Fouad Ahidar stapt uit Vooruit

Nieuws | Brussels parlementslid Fouad Ahidar neemt ontslag bij Vooruit. Dat zegt Ahidar zondag in een vlammende mededeling. Daarin zegt hij onder meer dat hij zich niet meer kan vinden in de koers van de partij en zegt hij "diep ontzet" te zijn over "de vele blunders, de veroordelingen voor racisme en seksisme" en het "lamentabele beheer van de partij".

Door Belga

Deel dit nieuws

In zijn verklaring haalt Ahidar zwaar uit naar de partijtop en naar de koers van de partij. "De koers van de partij komt niet langer overeen met mijn fundamentele waarden van solidariteit, van rechtvaardigheid, gelijkheid en vrijheid", aldus Ahidar. Hij verwijst daarbij onder meer naar het beleid "om kinderen op te sluiten" en de verharding van de standpunten rond migratie.

Het racisme-incident rond voormalig partijvoorzitter Conner Rousseau had voor een "grote ehtische opschudding" moeten zorgen, maar dat gebeurde volgens Ahidar te weinig.

Dat Rousseau binnen het partijbureau nog bijna unaniem gesteund werd, is volgens Ahidar een teken dat de "geloofwaardigheid te grabbel werd gegooid". "Gelukkig kwam er het ontslag, maar dat kwam te laat en liet sporen na. Het is een onuitwisbare vlek op onze politieke integriteit en een bewijs van het morele verval aan de top", aldus Ahidar.

Bij Vooruit wil men niet reageren op de beslissing van Ahidar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top