Lucinda Brand rondt lange solo af in Flamanville

Sport | Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) heeft zondag in het Franse Flamanville de zesde manche van de wereldbeker veldrijden voor vrouwen op haar naam geschreven.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Nederlandse versnelde in de tweede van vijf rondes en reed vervolgens onbedreigd naar de zege op het zware modderparcours rond het lokale kasteel. Aan de finish had ze 20 seconden voorsprong op de Luxemburgse Marie Schreiber (SD Worx). De Nederlandse Leonie Bentveld (Duolar - Chevalmeira) vervolledigde het podium op een halve minuut. Denise Betsema en Shirin van Anrooij, twee andere Nederlanders, maakten de top vijf vol.

Laura Verdonschot (De Ceuster - Bonache) was de beste Belgische op de elfde plaats, op 1:35 van Brand. Belgisch kampioene Sanne Cant (Fenix - Deceuninck) moest na een valpartij opgeven.

Voor de 34-jarige Brand was het de tweede opeenvolgende WB-zege. Vorige week won de ex-wereldkampioene in het Ierse Dublin. In de tussenstand doet ze een goeie zaak en wordt ze tweede op 39 punten van haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin - Fenix), afwezig door ziekte. Ook onder meer haar landgenote en wereldkampioene Fem van Empel (Jumbo - Visma) was er, daags na haar zege in de Superprestige in Boom, niet bij in Normandië.

Brand vond ondanks de nieuwe zege niet dat ze haar beste wedstrijd reed. "Ik had niet de flow die ik vorige week in Dublin voelde en maakte veel kleine foutjes. Gelukkig kon ik op de langere rechte stukken genoeg power leveren", vertelde ze in het flashinterview na afloop. "Ik had geen goede start en moest even zoeken naar een goede positie om langzaam op te schuiven."

Volgende week zondag (10 december) staat in het Italiaanse Val di Sole de zevende WB-cross op het menu.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top