Southgate wil met Engeland nieuwe gooi doen naar toernooiwinst: "Volgende stap zetten"

Sport | Na een tweede plaats op het vorige EK, waarin de finale voor eigen volk op dramatische wijze verloren werd van Italië, en een vierde stek op het WK van 2018 in Rusland, waar de kleine finale in Sint-Petersburg verloren werd van de Rode Duivels, lijkt Engeland meer dan ooit klaar om te oogsten op het EK van volgend jaar in Duitsland.

Door Belga

Deel dit nieuws

Samen met vicewereldkampioen Frankrijk worden ze bij de topfavorieten gerekend, met eventueel daarnaast ook nog het ongeslagen Portugal van voormalig Belgisch bondscoach Roberto Martinez.

In de drie toernooien die The Three Lions onder Southgate afwerkten, was het resultaat telkens minstens een plaats in de kwartfinales. Eind vorig jaar gingen ze er in Qatar bij de laatste acht uit tegen Frankrijk. Nadien volgde een vrijwel vlekkeloze EK-kwalificatiecampagne, die pas op het einde enigszins verstoord werd met een povere zege tegen Malta en een gelijkspel tegen Noord-Macedonië.

"Het is duidelijk dat het in de goede richting gaat", vertelde Southgate na de loting in het Duitse Hamburg. "Op de FIFA-ranking staan we op de derde plaats en de kwalificaties sloten we af met acht zeges en twee draws. We kwamen als winnaar uit de zwaarste kwalificatiegroep (met daarin ook Italië en Oekraïne, red), maar dat behoort nu tot het verleden en volgend kalenderjaar begin je er weer opnieuw aan. We worden gerespecteerd voor onze resultaten en het voetbal dat we brengen, maar we willen ook die volgende stap zetten en dat is wat ons motiveert."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top