Rode Duivels trappen hun EK op 17 juni om 18u op gang tegen Slowakije

Sport | De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd op het EK van volgend jaar in Duitsland op maandag 17 juni om 18u in Frankfurt tegen Slowakije, zo blijkt uit het speelschema van de Europese Voetbalconfederatie UEFA.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vijf dagen later, op zaterdag 22 juni, nemen ze het om 21u in Keulen op tegen Roemenië. Vooral deze wedstrijd zal de Belgische fans interesseren, aangezien ze niet al te ver van de Belgische grens gespeeld wordt. Op het EK van 2016 zorgde een kwartfinale tegen Wales in Rijsel voor een Belgische volksverhuizing richting Noord-Frankrijk.

Op woensdag 26 juni, aftrap om 18u, sluiten ze in Stuttgart de groepsfase af tegen een nog nader te bepalen tegenstander. Dat wordt de winnaar van poule B in de barrages van de Nations League, waarin Oekraïne, Israël, Bosnië-Herzegovina en IJsland tegenover elkaar staan. Op 26 maart kennen we de winnaar. Vijf dagen eerder worden de halve finales gespeeld, met daarin Israël - IJsland en Bosnië-Herzegovina tegen Oekraïne.

Met twee duels in de vooravond en eentje 's avonds ontsnappen de Duivels aan namiddagvoetbal, want op het komende EK worden er ook heel wat wedstrijden om 15 uur afgetrapt. Als de Belgen groepswinnaar worden, wijken ze voor de achtste finales uit naar de Allianz Arena in München. Op dinsdag 2 juli om 18 uur wacht daar een nummer drie uit de groepen A, B, C, of D. Zestien potentiële tegenstanders dus, met mogelijk een stevige kluif. In groep B bikkelen immers Spanje, Italië en Kroatië om kwalificatie voor de tweede ronde. Een eventuele kwartfinale wordt op zaterdag 6 juli om 21u in het Olympisch Stadion in de hoofdstad Berlijn gespeeld. Frankrijk is dan een mogelijke tegenstander.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top