Kortfilm 'The Miracle' van Nienke Deutz valt in de prijzen op Kortfilmfestival in Leuven

Films | De Vlaamse kortfilm 'The Miracle' van Nienke Deutz is op het Kortfilmfestival van Leuven bekroond als Beste Vlaamse Kortfilm. Dat heeft de organisatie zondag bekendgemaakt. De prijs bezorgt de film meteen een plaats op de longlist van de Oscar voor Beste Animatie Kortfilm.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de Europese Competitie was 'A Study of Empathy' van Hilke Rönnfeldt de winnaar. "De film houdt haar kijkers en de samenleving een satirische spiegel voor en biedt zo een fascinerende filmervaring", stelde de jury. Dankzij de prijs is de film geselecteerd voor een Academy Award kwalificatie en genomineerd voor de European Film Awards.

In de categorie Vlaamse Fictie gaat 'Friday, 1st of July' van Sarah Lederman naar huis met de Juryprijs. De Publieksprijs in de Vlaamse fictiecompetitie was voor 'Rachid' van Rachida El Garani. Beste Debuut ging naar 'Rocky Meets Lucy' van Georges Rottier. De Animatieprijs binnen de Vlaamse competitie werd opnieuw gewonnen door 'The Miracle' van Nienke Deutz, en 'Meeuwen Schreeuwen in het Weekend' van Frederik Stuut en Maria Stuut ging met Beste Korte Documentaire aan de haal.

Binnen de Europese Competitie ging de publieksprijs naar 'Ik ben geen robot' van Victoria Warmerdam. De Peer Award ging naar 'Be Somebody' van Michal Tockzek.

Het Kortfilmfestival van Leuven ging door van 24 november tot en met 2 december. Het festival vertoonde in totaal meer dan 200 kortfilms, die geselecteerd zijn uit meer dan 3.200 inzendingen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top