Wout van Aert ziet Antwerp rug rechten tegen OH Leuven

Sport | Antwerp heeft op de zestiende speeldag de afsluiter van de zaterdagavond in de Jupiler Pro League gewonnen van OH Leuven. De Great Old hield het zuinig op de Bosuil (1-0).

Door Belga

Deel dit nieuws

Na de dreun tegen Shakhtar in de Champions League (2-1) moest de landskampioen zich herpakken. Daarvoor had het topwielrenner Wout van Aert uitgenodigd om de aftrap te geven. De Great Old begon met veel grinta en drang naar voren, maar schoten van Jelle Bataille zoefden over en naast. Chidera Ejuke, die voor het eerst in de basis mocht starten, toonde zich de meest bedrijvige man op het veld met enkele goede acties en doorsteekpassen.

Op de flitsen van Ejuke kwam er verder weinig doelgevaar langs de kant van de thuisploeg, maar dat deerde de ploeg van Mark van Bommel niet om net voor rust op voorsprong te klimmen via Michel-Ange Balikwisha (44.). De Congolese Belg zette een een-tweetje op touw met Vincent Janssen en legde bal rustig in de hoek. Langs Leuvense kant kwam er, op een schot van Jon Thorsteinsson na, bijzonder weinig doelgevaar.

De tweede helft stond in teken van twee afgekeurde goals. Jurgen Ekkelenkamp zag zijn hakbalgoal na Leuvens geklungel afgekeurd worden voor offside, aan de overkant werkte Konan N'Dri het slechte schot van Jonatan Brunes vanuit buitenspelpositie in doel.

In de stand gaat Antwerp voorlopig voorbij Cercle Brugge naar plaats vier op acht punten van leider Union. OHL legt beslag op plek veertien.

Eerder zaterdag kwamen RWDM en Charleroi niet tot scoren (0-0) en deelden ook Eupen en Kortrijk de punten (1-1). Het zwaartepunt van de zestiende speeldag is voor zondag met de toppers Genk-Gent (om 13u30) en Club Brugge-Standard (om 18u30). Tussendoor is er nog KV Mechelen-STVV (om 16 uur). Het duel tussen leider Union en Cercle Brugge (om 19u15) sluit de speeldag af.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top