Interim-CEO Manu Leroy houdt "de voetjes op de grond" ondanks haalbare EK-loting

Sport | Interim-CEO Manu Leroy beseft dat er voor België een heel wat zwaardere loting uit de bus had kunnen komen, zaterdagavond tijdens de EK-loting in Hamburg.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Als je ziet welke tegenstanders we ontlopen, mogen we zeker niet klagen. We hadden Italië, Denemarken, Servië en Nederland kunnen treffen en dat was toch wel wat moeilijker geweest", vertelde Leroy na afloop.

"Na Qatar gaan we niet te hoog van de toren blazen. Laat ons eerst die eerste ronde proberen door te komen en daarna zien we wel. Onze doel is altijd hetzelfde: zover mogelijk doorstoten in het toernooi. Dat zullen we ook nu niet veranderen. Maar als je in Qatar er in de eerste ronde uit ligt, moet je nu gewoon de voetjes op de grond houden. Beter doen dan in Qatar, is absoluut de ambitie."

Ook Leroy hoopt op vocale steun van Belgische fans in Duitsland. "Zeven jaar geleden werd het EK in Frankrijk gespeeld, wat dus net als Duitsland vlak bij de deur is. Ik herinner me dat er toen een massa Belgische fans in Frankrijk was en dat hopen we nu nog eens over te doen. Er is opnieuw optimisme rond onze nationale ploeg en hopelijk vertaalt zich dat in de ticketverkoop. Na Qatar merkte ik dat er twijfels waren over wat er na de Gouden Generatie zou komen, maar de resultaten tonen aan dat er een nieuwe generatie is opgestaan en dat we de komende jaren nog gaan kunnen genieten. Er is positivisme, optimisme en de fans komen weer naar het stadion omdat er weer een connectie is met de ploeg. Dat is een leuke vaststelling."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top