Keeper Vandenberghe sleept punt uit de brand voor Kortrijk in kelderkraker tegen Eupen

Sport | Keeper Tom Vandenberghe heeft zaterdagavond KV Kortrijk een punt bezorgd in het degradatieduel tegen KAS Eupen (1-1). Op de zestiende speelronde in de Jupiler Pro League leken de mannen van Glen de Boeck op weg naar een derde nederlaag op rij, tot Vandenberghe in minuut 93 de gelijkmaker binnenkopte.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Panda's waren na een sterk seizoensbegin volledig weggezakt en ook met 4 op 30 kleurden de cijfers bloedrood. Kortrijk deed ondanks een korte opleving onder Glen De Boeck niet veel beter (8 op 30). Beide ploegen wilden dus vooral niet verliezen en dat was te zien aan het spel tijdens de eerste helft. Zowel Eupen als Kortrijk nam een afwachtende houding aan, waardoor de kansen bij de eerste helft op één hand te tellen waren.

In de vrieskou ontdooide Eupen dan toch voorbij halfweg de tweede helft. Alfred Finnbogason mocht helemaal vrijgelaten op doel koppen, maar trof de paal. In de herneming stond Victor Palsson (69.) op de goede plek om de 1-0 tegen de netten te duwen. De VeeKaa mocht in extremis dan toch een punt mee naar West-Vlaanderen nemen.

Door het gelijkspel komt Kortrijk een puntje dichter bij Westerlo, dat vrijdagavond op eigen veld met 1-3 verloor van Anderlecht. Eupen blijft dertiende.

Eerder zaterdag kwamen RWDM en Charleroi ook niet tot scoren (0-0). Later zaterdagavond ontvangt kampioen Antwerp OH Leuven (om 20u45). Het zwaartepunt van de zestiende speeldag is voor zondag met de toppers Genk-Gent (om 13u30) en Club Brugge-Standard (om 18u30). Tussendoor is er nog KV Mechelen-STVV (om 16 uur). Het duel tussen leider Union en revelatie Cercle Brugge (om 19u15) sluit de speeldag af.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top