Spanje, Kroatië, Italië en Albanië vormen de 'groep des doods' op het EK 2024

Sport | De loting voor de groepsfase van het EK voetbal van zaterdag in Hamburg heeft enkele mooie affiches opgeleverd. Vooral groep B oogt uiterst zwaar met uittredend Europees kampioen Italië, Nations League-winnaar Spanje, Kroatië, de nummer drie van het vorige WK, en klein broertje Albanië. In groep D komen Nederland en Frankrijk elkaar net als in de kwalificaties tegen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Spanje gaat met een jong elftal voor een vierde Europese titel. De zware knieblessure van Gavi was een smet op de makkelijke kwalificatie van 'La Roja' voor het EK. Kroatië van zijn kant rekent nog steeds op de 38-jarige Luka Modric. De Real Madrid-middenvelder hielp zijn land vorig jaar op het WK aan een verrassende bronzen medaille. Italië van zijn kant miste de Wereldbeker en verdedigt zijn titel volgende zomer in Duitsland. Albanië, de verrassende winnaar van kwalificatiegroep E, zal vol aan de bak moeten.

Gastland Duitsland speelt op 14 juni de openingsmatch van het EK tegen Schotland. De Duitsers, in volle crisis na enkele smakelijke nederlagen in oefeninterlands, komen in groep A verder nog Hongarije en Zwitserland tegen.

In groep C werd Engeland, de verliezend finalist van het vorige EK, gekoppeld aan Slovenië, Denemarken en Servië. De 'Three Lions' rekenen volgende zomer op topspelers Harry Kane en Jude Bellingham voor een eerste Europese titel. Er wacht hen een nieuwe confrontatie met Denemarken, die ze in 2021 klopten in de halve finales.

Vicewereldkampioen Frankrijk komt in de groepsfase opnieuw Nederland tegen. In de kwalificaties wonnen de Fransen twee maal van Oranje. 'Les Bleus' ontmoeten verder ook Oostenrijk en de winnaar van play-off A (Polen, Estland, Finland of Wales).

In groep F ten slotte kreeg het Portugal van bondscoach Roberto Martinez een haalbare loting voorgeschoteld. Tsjechië, Turkije en de winnaar van play-off C (Georgië, Griekenland, Kazachstan of Luxemburg) kwamen uit de bus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top