Ronnie O'Sullivan na zege op het UK Championship snooker : "Wil nog wat carrières ruïneren"

Sport | Dertig jaar nadat hij met een eerste zege op het UK Championship zijn erelijst opende, plaatste Ronnie O'Sullivan zich zaterdag in York voor een 62e rankingfinale en een dertigste finale van een Triple Crown. Met 39 rankingtitels en 21 Triple Crowns op zijn palmares is hij al recordhouder en "The Rocket" wil dat dat zo blijft.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Daarom ga ik maar door", vertelde de Engelsman, die dinsdag 48 jaar wordt. "Als ik er nog voor kan zorgen dat Mark Selby, Judd Trump, Ding Junhui of Neil Robertson net wat minder winnen, zou dat geweldig zijn. Ik wil hun carrière nog een klein beetje ruïneren, zodat ze niet aan die van mij komen. Daar haal ik nog wel motivatie uit."

"Ik heb deze week nog niet mijn beste snooker gespeeld, maar wedstrijden kunnen winnen als je niet goed speelt is ook een belangrijk aspect van het spel. Dat wordt gauw vergeten. Vandaag was het wel oké, al was de dynamiek er nog niet, maar dat hoeft ook niet altijd. Het was wel heel wat degelijker dan de voorbije dagen. Gelukkig maar. Verliezen vind ik niet erg, maar zo slecht spelen, is beschamend."

"Ik ga zonder druk naar de finale. Daarna ben ik wel aan rust toe - voorkomen is beter dan genezen - en dus pas ik wellicht voor het Scottish Open. Het exhibitietoernooi in Macau ga ik eind dit jaar wel spelen. Daar kijk ik naar uit. De organisatoren in China en Thailand zorgen ervoor dat de spelers in de watten gelegd worden. Mij maakt het niet hoeveel naam en faam een toernooi heeft, de condities moeten goed zijn en op dat vlak doet Azië het momenteel beter. Zolang ik het goed doe in de grote toernooien, kan ik het mij ook veroorloven om er andere te skippen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top