Haalbare loting voor Rode Duivels voor het EK voetbal 2024 in Duitsland

Sport | De Rode Duivels nemen het komende zomer in de groepsfase van het EK voetbal in Duitsland (14 juni-14 juli 2024) in groep E op tegen Roemenië, Slovakije en de winnaar van play-off B, die gaat tussen Israël, IJsland, Bosnië en Oekraïne. Dat is het resultaat van de loting van zaterdagavond in concertzaal Elbphilharmonie in het Duitse Hamburg.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Duivels kregen code E1 toegewezen. Ze spelen zo hun eerste groepswedstrijd op 17 juni in Frankfurt tegen Slovakije, hun tweede op 22 juni in Keulen tegen Roemenië en hun derde op 26 juni in Stuttgart tegen de winnaar van play-off B. Duitsland en Schotland spelen op 14 juni de openingswedstrijd in München.

Uit pot 2 kwam met Roemenië een van de makkelijkere tegenstanders en ook Slovakije is niet meteen een van de toplanden uit pot 3. Het vierde land in de groep kon zich niet rechtstreeks plaatsen voor EURO 2024 maar moet zich nog kwalificeren via de barrages van de Nations League. In poule B nemen daarin IJsland, Oekraïne, Bosnië-Herzegovina en Israël het tegen elkaar op.

Groep E heeft als voordeel dat de groepswinnaar in de achtste finales uitkomt tegen een nummer drie uit de groepen A, B, C of D. Onmogelijk dus op voorhand te zeggen wie daar de tegenstander kan worden. In de kwartfinales is een clash met vicewereldkampioen Frankrijk mogelijk, op voorwaarde dat beide landen groepswinnaar worden. Het zou een heruitgave worden van de halve finale van het WK 2018 in Rusland, toen de Belgen met het kleinste verschil uitgeschakeld werden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top