Rode Duivels treffen Roemenië, Slovakije en een winnaar van de play-offs in groepsfase van het EK voetbal 2024

Sport | De Rode Duivels nemen het komende zomer in de groepsfase van het EK voetbal in Duitsland (14 juni-14 juli 2024) in groep E op tegen Roemenië, Slovakije en de winnaar van play-off B, die gaat tussen Israël, IJsland, Bosnië en Oekraïne. Dat is het resultaat van de loting van zaterdagavond in concertzaal Elbphilharmonie in het Duitse Hamburg.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Duivels kregen code E1 toegewezen. Ze spelen zo hun eerste groepswedstrijd op 17 juni in Frankfurt tegen Slovakije, hun tweede op 22 juni in Keulen tegen Roemenië en hun derde op 26 juni in Stuttgart tegen de winnaar van play-off B. Duitsland en Schotland spelen op 14 juni de openingswedstrijd in München.

Voor de loting werden de deelnemende landen onderverdeeld in vier potten van telkens zes landen, om zo tot zes groepen van vier te komen. De top twee van elke groep en de vier beste derdes stoten door naar de achtste finales, waarin er met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt. De Rode Duivels waren voor de vijfde keer op rij reekshoofd bij de loting voor een groot toernooi. Gastland Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en het Portugal van bondscoach Roberto Martinez konden zo niet getroffen worden.

De Duivels plaatsten zich voor de eindronde van het EK dankzij een 20/24 in de kwalificaties en de eerste plaats in groep F.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top