Openda helpt Leipzig met penalty voorbij Heidenheim, Wolfsburg ten onder bij Bochum

Sport | Op de dertiende speeldag in de Bundesliga heeft Leipzig opnieuw kunnen aanknopen met de overwinning. In de Red Bull Arena wonnen die Roten Bulen met 2-1 van promovendus Heidenheim. Loïs Openda was voor de tiende keer dit seizoen trefzeker in de Bundesliga.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Rode Duivel veegde na 29 minuten vanop de penaltystip de nul weg voor de thuisploeg. Yussuf Poulsen zorgde nog voor rust voor de 2-0, maar Benedikt Gimber (45+2.) zorgde nog voor rust voor wat spanning met de aansluitingstreffer. In de tweede helft veranderde er niets meer aan het scoreverloop.

Wolfsburg en Koen Casteels liepen tegen een nederlaag aan bij Bochum (3-1). Patrick Osterhage (19.) en Bernardo (39.) effenden het pad voor de West-Duitsers, die na de aansluitingstreffer van Mattias Svanberg (45+1.) de zege in de wacht sleepten via Christopher Antwi-Adjei (87.). Aster Vranckx stond voor de vierde keer op rij in de basis bij die Wölfe, maar ging mee ten onder.

Het duel tussen Bayern München en Union Berlin, dat ook op zaterdagnamiddag op het menu stond, ging niet door vanwege de hevige sneeuwval in München.

In de stand in de Duitse hoogste klasse springen Openda en Leipzig voorlopig over Borussia Dortmund naar plek vier, Wolfsburg blijft negende. Onderin ziet Heidenheim Bochum over zich springen naar de twaalfde plek. Zondagavond (17u30) staat de topper tussen de verrassende leider Bayer Leverkusen en Dortmund op het programma.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top