Joris Nieuwenhuis rijdt solo naar de overwinning in de Superprestige-manche veldrijden van Boom

Sport | Joris Nieuwenhuis (Baloise Trek Lions) heeft zich zaterdag de beste getoond in de Superprestige-manche veldrijden van Boom, de vijfde van acht manches. De Nederlander haalde het na een lange solo voor de Britse kampioen Cameron Mason (Cyclocross Reds) en Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal). Niels Vandeputte (Alpecin-Deceuninck) en Europees kampioen Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) vervolledigden de top vijf. Thibau Nys (Baloise Trek Lions) werd zesde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Nieuwenhuis nam de beste start in Boom en zette de rest van het pak meteen onder druk. In de tweede ronde startte hij zijn solo. Niemand kon hem meer terughalen. Mason bleef lange tijd hangen op een korte afstand maar kreeg het gaatje nooit helemaal gedicht. Hij eindigde uiteindelijk op tien seconden.

Voor de 27-jarige Nieuwenhuis is het zijn derde zege van het seizoen. Eerder was hij begin oktober de beste in het Amerikaanse Indianapolis en won hij midden november de Aardbeiencross in Merksplas, ook al een manche van de Superprestige.

In de tussenstand van de Superprestige klimt Nieuwenhuis naar de derde plaats met 48 punten. Iserbyt (72 ptn) blijft leider, voor Vandeputte (49 ptn).

Nieuwenhuis volgt op de erelijst in Boom de Brit Tom Pidcock op. Die start zijn veldritseizoen dit jaar pas op 16 december in Herentals.

Eerder op de dag was de Nederlandse Fem van Empel de beste bij de vrouwen in Boom. Bij de junioren trok Arthur Van den Boer het laken naar zich toe.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top