Westerlo zet coach Jonas De Roeck aan de deur

Sport | Westerlo heeft zaterdag, een dag na de 1-3 nederlaag tegen Anderlecht, een einde gemaakt aan de samenwerking met coach Jonas De Roeck. Dat maakte de club bekend op zijn website. De 43-jarige Antwerpenaar was sinds mei 2021 T1 van de Kemphanen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Hij leidde de club in het voorjaar van 2022 naar de titel in 1B en promotie naar de hoogste klasse. Vorig seizoen was Westerlo de revelatie in de Jupiler Pro League. Aan het einde van het reguliere seizoen stond de club op de zevende plaats, goed voor een stek in de Europe play-offs.

Dit seizoen bleven de prestaties echter onder de maat. Na zestien wedstrijden telt Westerlo nog maar elf punten. Het kon nog maar twee keer winnen en is vijftiende en voorlaatste. KV Kortrijk kan later zaterdag, mits winst bij Eupen, de rode lantaarn doorgeven aan Westerlo.

Voor De Roeck was Westerlo zijn vierde club als hoofdtrainer. Eerder leidde hij amateurploegen Lyra (2015-2016) en Berchem Sport (2016-2017) en was hij in de Jupiler Pro League een seizoen coach van STVV (2017-2018). Nadien volgden drie seizoenen bij Anderlecht. Daar was hij aan de slag als achtereenvolgens beloftencoach en assistent bij het eerste elftal.

De Roeck is de vierde coach die dit seizoen aan de deur wordt gezet bij een club in de Jupiler Pro League. Eerder werden Edward Still (KV Kortrijk), Marc Brys (OH Leuven) en Steven Defour (KV Mechelen) bedankt voor bewezen diensten. Hun vervangers waren respectievelijk Glen De Boeck, de Spanjaard Oscar Garcia en de Kosovaar Besnik Hasi. Vier dagen voor de seizoensstart wisselde RWDM al Vincent Euvrard als coach in voor de Braziliaan Claudio Caçapa.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top