Fem van Empel pakt in Boom haar negende overwinning op een rij

Sport | Wereldkampioene Fem van Empel (Jumbo-Visma) heeft zich zaterdag nog maar eens de beste getoond in het veld. De 21-jarige Nederlandse won de Superprestige van Boom, de vijfde van acht manches. Ze bleef op het domein De Schorre haar landgenotes Puck Pieterse (Fenix-Deceuninck) en Annemarie Vorst (Cyclocross Reds) voor. Sanne Cant (Crelan-Corendon) werd de eerste Belgische op de achtste plaats. De wederoptredende Shirin van Anrooij (Baloise Trek Lions) reed naar de negende plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het is voor Van Empel haar negende zege dit seizoen in evenveel crossen. De wereldkampioene miste haar start in Boom door een val, maar zette snel orde op zaken. Bij het ingaan van de tweede ronde beende ze voorin Pieterse bij en ze reed kort daarna solo weg na een val van de Nederlandse kampioene. Van Empel bouwde haar voorsprong snel uit en kwam niet meer in de problemen.

In de tussenstand van de Superprestige neemt Worst de leiding over van Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Deceuninck). Die past dit weekend door ziekte voor Boom en de Wereldbekermanche van zondag in het Franse Flamanville. Ook in het klassement van de Wereldbeker staat ze op kop.

Van Empel volgt op de erelijst in Boom haar landgenote Aniek van Alphen op. Die pakte vorig jaar verrassend de overwinning. Zaterdag werd Van Alphen vijfde.

Om 15u10 beginnen de mannen elite aan hun veldrit in Boom. Eerder op de dag toonde Arthur Van den Boer zich de beste bij de junioren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top