Movistar biedt Davide Cimolai onderdak

Sport | Team Movistar heeft zich voor 2024 nog versterkt met Davide Cimolai. Dat maakte het Spaanse WorldTour-team bekend op zijn website. De 34-jarige Italiaan maakt volgende maand transfervrij de overstap van Cofidis. Hij wordt bij Movistar gehaald als sprintloods van de Colombiaan Fernando Gaviria.

Door Belga

Deel dit nieuws

Cimolai had zich al neergelegd bij een afscheid aan de wielersport. "Ik heb het de voorbije maanden mentaal lastig gehad, maar diep vanbinnen kon ik me er in vinden dat 2023 mijn laatste jaar als profwielrenner was", legde hij uit in het persbericht van Movistar. "Ik wilde enkel doorgaan als er een bod kwam van een sterke ploeg. En dat is met Movistar het geval. Het is een eer om deel uit te maken van dit team. Ik ben er zeker van dat ik hier de juiste omgeving zal vinden om het vertrouwen en het enthousiasme te herwinnen dat ik de laatste tijd kwijt raakte. Ik ben me ervan bewust dat ik hier vooral ben om Fernando Gaviria te helpen. Ik vertrouw erop dat we samen grote successen kunnen behalen."

De Italiaan verdedigde de voorbije twee seizoenen de kleuren van Cofidis. Voordien kwam hij ook uit voor Liquigas (2010-2011), Lampre (2012-2016), FDJ (2017-2018) en Israel Start-Up Nation (2019-2021). Hij pakte negen profzeges en won onder meer etappes in Parijs-Nice (2015) en de Ronde van Catalonië (2016 en 2017). Zijn laatste overwinning was de derde rit in de Ronde van Wallonië, in 2019.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top