Orlando tekent met negende zege op rij voor clubrecord

Sport | De spelers van Orlando Magic hebben vrijdagavond een stukje clubgeschiedenis geschreven in de NBA. Hun 130-125 overwinning tegen de Washington Wizards was de negende op een rij, goed voor een record voor het team uit Florida.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Duitser Franz Wagner werd met 31 punten topschutter van de partij. Ook Paolo Banchero, vorig seizoen Rookie van het Jaar in de NBA, had met 28 punten en 13 rebounds een ruim aandeel in de zege.

Met veertien overwinningen in negentien matchen blijft Orlando in het spoor van Boston, de leider in de Eastern Conference. De Celtics zetten Philadelphia opzij met 125-119. Jayson Tatum was met 21 punten de topscorer bij de thuisploeg, al werd hij op het einde van het derde kwart wel uitgesloten na een discussie met de scheidsrechter. De Sixers moesten het stellen zonder hun twee beste schutters Joel Embiid en Tyrese Maxey. Zij staan voorlopig vierde in het Oosten.

In de Western Conference verstevigde kampioen Denver zijn tweede plaats achter leider Minnesota. De Nuggets gingen in Phoenix winnen met 111-119. Tweevoudig MVP Nikola Jokic was goed voor 21 punten en 16 assists.

Dallas, vierde in het klassement, ging thuis met 94-108 onderuit tegen staartploeg Memphis. De Mavericks misten hun Sloveense sterspeler Luka Doncic, die pas vader is geworden.

Rode lantaarn San Antonio blijft de nederlagen intussen opstapelen. De Spurs verloren tegen New Orleans (121-106) al voor de veertiende keer op rij. Victor Wembanyama, de nummer 1 van de draft, ontbrak bij de bezoekers door een heupblessure.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top