Kortrijk en Mechelen doen met zeges in Luik en Brussel goede zaak voor top vijf

Sport | Op de twaalfde speeldag hebben Kortrijk en Mechelen vrijdag een goede zaak gedaan in de strijd om de top vijf in het Belgische luik van de BNXT League. Kortrijk ging met 83-85 winnen in Luik, Mechelen met 74-88 bij Brussels.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de rust keek Kortrijk nog tegen een 42-35 achterstand aan in Bergen. In het derde kwart (25-27) knabbelden de West-Vlamingen daar wat van af en in het slotkwart (16-23) gingen ze op en over de Henegouwers. Dat gebeurde wel pas in money time. Met minder dan een halve minuut op de klok had Bergen nog altijd drie punten voorsprong (81-78). Nadat de bezoekers op 81-82 waren gekomen, nam Bergen weer heel even het voortouw (83-82 op acht seconden van het einde), maar met een driepunter besliste Brevin Pritzl het duel in het voordeel van Kortrijk. Met 20 punten was Pritzl topscorer van de partij. Jayden Gardner (13 ptn, 9 rbds, 3 assists) was de andere sterkhouder van Kortrijk.

In Neder-Over-Heembeek was het minder spannend. Bij de rust was het 32-39 en in het derde kwart werd de kloof uitgediept tot 49-63. Domien Loubry nam tegen zijn ex-ploeg 19 punten van de Mechelaars voor zijn rekening, voor Brussels deed Jordan Harris nog een punt beter.

Met 18 punten is Kortrijk in de stand derde, op gelijke hoogte van Oostende en Antwerp, die een wedstrijd minder speelden. Brussels, Mechelen en Luik nemen met 17 punten de plaatsen vier tot zes in. Ze hebben wel maar een punt voorsprong op Limburg United, dat twee wedstrijden minder speelde. Zaterdag spelen de Limburgers op verplaatsing bij Bergen. Antwerp ontvangt dan Aalst en ook een Clasico tussen Oostende en Charleroi staat op het programma.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top