Anderlecht start terugronde met makkelijke zege bij Westerlo, Verschaeren viert rentree

Sport | RSC Anderlecht heeft vrijdagavond de terugronde in de Jupiler Pro League goed ingezet. Paars-wit won op de zestiende speeldag met 0-3 bij Westerlo.

Door Belga

Deel dit nieuws

Anderlecht nam meteen het heft in handen en kon na amper vijf minuten Westels geklungel ei zo na afstraffen. Benito Raman knalde vol op Sinan Bolat, de herneming trapte Anders Dreyer met zijn mindere rechter onbegrijpelijk over het lege doel. Even later begaf de Westelse defensie het dan toch. Mario Stroeykens verstuurde een fantastische dieptebal over de Westerlo-verdediging richting Dreyer (18.). De Deense flankaanvaller twijfelde geen seconde en knalde zijn volley overhoeks binnen.

Enkele minuten voor rust nam de concentratie bij de Brusselaars af en daar profiteerden de Kemphanen bijna van. Griffin Yow kon onnodig uitkomen van Kasper Schmeichel niet afstraffen, nadien geraakte Haidara op een hoekschop tot twee keer toe niet voorbij de ervaren Deense keeper.

Na een kort intermezzo van de thuisploeg net na de onderbreking nam Anderlecht opnieuw het commando over, maar het vizier van de anders zo efficiënte paars-witte aanval stond slecht afgesteld. Raman miste zijn vierde, vijfde en zesde kans van de avond, ook Stroeykens plaatste de bal met zijn mindere linker naast de paal.

Voorbij het uur maakte Yari Verschaeren zijn wederoptreden na acht maanden blessureleed en zag hij Thomas Delaney (67.) in zijn eerste minuut opnieuw op het voetbalveld de voorzet van Killian Sardella in doel duwen. 0-2 en boeken dicht voor Westerlo. Tien minuten voor tijd rondde Kasper Dolberg een lange rush geweldig af, Jordan Bos (90.) milderde nog in het slot.

In de stand in de Jupiler Pro League nadert Anderlecht voorlopig tot op een punt van stadsrivaal Union, dat zondagavond (19u15) Cercle Brugge over de vloer krijgt. De zestiende speeldag staat verder in teken van de toppers Genk-Gent (13u30) en Club Brugge-Standard (18u30) op 'Super Sunday'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top