Jong Genk wint Limburgse derby tegen Lommel, leider Beerschot klopt Patro Eisden

Sport | Op de veertiende speeldag in de Challenger Pro League heeft Beerschot vrijdagavond de topper gewonnen bij Patro Eisden Maasmechelen. De leider won in het Sportparkstadion met 0-2 en verstevigde op die manier zijn leidersplaats in de op een na hoogste afdeling in België.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Ratten kwam op het kwartier op voorsprong, toen Simion Michez zich liet vergeten aan de tweede paal en de voorzet van Thibaud Verlinden via de paal in doel werkte. Na de onderbreking verlengde de Griekse verdediger Tolis (50.) de kopbal van Ibrahim Alhassan tegen de netten voor een dubbele Kielse voorsprong.

Op hetzelfde moment won hekkensluiter Jong Genk de Limburgse derby tegen Lommel (1-0). Nolan Martens (20.) maakte al vroeg het enige doelpunt in het Soevereinstadion.

In de stand van de Belgische tweede klasse vergroot Beerschot zijn voorsprong tot zes punten op Zulte Waregem en Deinze. Patro Eisden en Lommel volgen als nummers vier en vijf al op respectievelijk zeven en acht punten, Jong Genk geeft de rode lantaarn door aan SL16 en is voorlopig twaalfde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top