Gent-doelman Paul Nardi onderging operatie aan gebroken enkel

Sport | AA Gent-doelman Paul Nardi is vrijdag in het Universitair Ziekenhuis van Gent met succes geopereerd aan zijn gebroken enkel. Dat maakte de club bekend op zijn website. Dank deze operatie is het enkelgewricht nu gestabiliseerd. De Fransman liep donderdag in het Conference League-duel tegen het Oekraïense Zorya Luhansk (4-1) een zware blessure op.

Door Belga

Deel dit nieuws

Gent gaf aan "hoopvol en positief gestemd" te zijn over de verdere evolutie. "Ook Paul zelf toont een opmerkelijke veerkracht en fighting spirit. Hij is vastberaden om zijn revalidatieproces tot een goed einde te brengen", zo klonk het.

Nardi ging donderdag na iets meer dan een uur spelen met een schreeuw neer nadat hij bij een trap door zijn steunbeen ging. Verschillende spelers van AA Gent waren overstuur na het voorval. Coach Hein Vanhaezebrouck was in shock achteraf op de persconferentie. "Er is geen euforie, geen vreugde", zei hij. "Iedereen beseft wat er is gebeurd. Het is verschrikkelijk. Een been dat breekt zonder contact, zonder impact, dat heb ik nog nooit gezien sinds ik in het voetbal ben."

AA Gent dankte vrijdag ook Het Vlaamse Kruis en het UZ Gent "voor de uitstekende zorgen". "Hun snelle handelen en ondersteuning gisteravond waren cruciaal in het welzijn van Paul. Hij krijgt nu de best mogelijke zorg van medische professionals." Nardi zelf wilde nog de fans en de voetbalgemeenschap bedanken voor de vele steunbetuigingen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top