Fusiegesprekken Antwerpse watermaatschappijen Pidpa en water-link "on hold"

Nieuws | De Antwerpse watermaatschappij Pidpa zet de fusiegesprekken met sectorgenoot water-link "on hold". Dat deelt Pidpa donderdagavond mee, na een raad van bestuur waarop de beslissing viel. "Voor de bestuurders van Pidpa is er op dit moment een onvoldoende vertrouwensbasis om tot een constructieve samenwerking te komen op basis van gelijkwaardigheid, in het belang van de klanten, de medewerkers en de aangesloten steden en gemeenten", klinkt het.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pidpa is de producent en leverancier van drinkwater voor meer dan 1,3 miljoen gebruikers in 64 Antwerpse gemeenten, en nog eens rioolbeheerder in 46 gemeenten. Het was de bedoeling dat de fusie met water-link zou ingaan op 1 januari 2024 en dat de hele provincie Antwerpen op dat moment onder één maatschappij zou vallen, Adelta, met ruim 1,85 miljoen klanten in 69 gemeenten. Adelta zou ook in 52 gemeenten de rioleringen beheren. Door de krachten te bundelen wilden de bedrijven beter gewapend zijn voor de toekomstige wateruitdagingen, onder meer de gevolgen van de klimaatopwarming.

"Tijdens dit hele fusietraject heeft Pidpa zich steeds constructief opgesteld en in alle openheid de besprekingen gevoerd. Daarbij lag onze focus steeds op de kwaliteit van onze producten, de continuïteit van onze dienstverlening aan onze klanten, het welzijn van onze medewerkers en de belangen van onze vennoten. Vandaag moeten wij jammer genoeg vaststellen dat er onvoldoende vertrouwen bestaat om deze doelstellingen te realiseren als gelijkwaardige partners", zegt Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa, in het persbericht.

Volgens Pidpa zal het tijdelijke stopzetten van de fusiewerkzaamheden geen impact hebben op de dienstverlening van Pidpa vandaag. Eerder deze maand had de Belgische Mededingingsautoriteit al het licht op groen gezet voor de fusie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top