Ook Witsel sluit terugkeer bij Rode Duivels niet uit: "Sta er eventueel wel voor open"

Sport | Ook Axel Witsel sluit een terugkeer bij de Rode Duivels voor het EK van volgend jaar in Duitsland niet helemaal uit.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Of ik iets kan betekenen op het EK? Dat is een vraag die je aan de bondscoach moet stellen. Ik heb hem daarover niet gesproken. Maar ik sta er eventueel wel voor open", bekende Witsel in een donderdag gepubliceerd interview met Eleven DAZN.

De intussen 34-jarige Luikenaar kondigde in mei zijn afscheid bij de Rode Duivels aan. Witsel speelde op 1 december vorig jaar zijn laatste interland voor de Duivels, het 0-0 gelijkspel op het WK in Qatar in de derde en laatste groepswedstrijd tegen Kroatië. Door die draw zat het toernooi van de Belgen er na de poulefase op. Nadien werd hij niet meer opgeroepen door Domenico Tedesco, die Roberto Martinez na het WK opvolgde als bondscoach.

Bij Atlético is Witsel door meester-tacticus Diego Simeone gaandeweg omgeschoold van centrale middenvelder tot centrale verdediger en dit seizoen is hij achterin niet meer weg te denken bij de Atléti. Witsel maakt elke wedstrijd indruk in de verdediding van de Madrilenen, het handelsmerk bij uitstek van Simeone. Daar komt nog eens bij dat niet iedereen helemaal overtuigd is van de viermansverdediging van Tedesco en Witsel met zijn 130 caps een pak ervaring zou meebrengen. Eerder gaf ook collega-verdediger Toby Alderweireld al aan een terugkeer bij de nationale ploeg niet uit te sluiten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top