Club Brugge start met Odoi en Skov Olsen in de basis uit bij Besiktas

Sport | Bij Club Brugge geeft coach Ronny Deila het vertrouwen aan Denis Odoi en Andreas Skov Olsen, donderdagavond op de vijfde en tevens voorlaatste speeldag in groep D van de Conference League op bezoek bij het Turkse Besiktas.

Door Belga

Deel dit nieuws

Doelman Simon Mignolet krijgt zo een viermansverdediging voor zich met daarin naast Odoi ook Brandon Mechele en Jorne Spileers, en linksback Maxim De Cuyper aan de aftrap. Op het middenveld moeten Casper Nielsen, Hugo Vetlesen en Raphael Onyedika de afwezigheid van de geschorste Hans Vanaken zien op te vangen. Voorin spelen Skov Olsen en Philip Zinckernagel in steun van diepe spits Thiago. Tajon Buchanan en Ferran Jutgla moeten daardoor vrede nemen met een stek op de bank. Bij het reeds uitgeschakelde Besiktas is er centraal achterin een basisplaats voor Omar Colley (ex-Genk). Jackson Muleka start op de bank.

Blauw-zwart is al zeker van een Europese overwintering maar bikkelt nog om de groepswinst. Die is belangrijk, want de groepswinnaar in de Conference League plaatst zich rechtstreeks voor de achtste finales. Club leed in de thuiswedstrijd tegen Besiktas (1-1) zijn enige puntenverlies in deze groepsfase. Bij een Brugse overwinning en puntenverlies van nummer twee Bodo/Glimt (7 ptn), thuis tegen Lugano (4 ptn), is Club zeker van groepswinst.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top