The Pogues-frontman Shane MacGowan overleden

Muziek | Shane MacGowan, voormalig frontman van folk-punkband The Pogues, is donderdag overleden. Dat laat zijn vrouw Victoria Mary Clarke weten via sociale media. MacGowan werd 65. De Ierse singer-songwriter, die jarenlang kampte met alcohol- en drugsverslavingen, werd de afgelopen jaren vaak in het ziekenhuis opgenomen vanwege gezondheidsproblemen. De exacte doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

The Pogues, in 1984 opgericht door MacGowan, kenden -zeker in onze contreien- hun grootste succes met de kerstsingle 'Fairytale of New York', waarvoor ze samenwerkten met de in 2000 overleden Kirsty MacColl. Zo mogelijk nog bekender waren ze vanwege de streken van MacGowan, die vaak dronken op het podium stond en stukken tekst vergat, of zelfs braakte tijdens een song en de draad meteen weer opnam. Regelmatig werd een concert ook afgelast omdat MacGowan niet in staat was op te treden.

MacGowan werd in 1991 uit The Pogues gezet vanwege zijn overmatig alcoholgebruik. De zanger richtte daarna een eigen groep op, Shane MacGowan and The Popes, maar die kende geen denderend succes. In 2001 sloot MacGowan zich weer aan bij The Pogues. De groep toerde tot 2014 waarna de band uit elkaar ging.

Een ander opvallend kenmerk van MacGowan, zijn zeer gehavende gebit, werd in 2010 na een reeks tandheelkundige ingrepen in Spanje volledig "gerestaureerd".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top