Boston en Minnesota verstevigen leidersplaats, tickets voor NBA Cup zijn verdeeld

Sport | De Boston Celtics en de Minnesota Timberwolves hebben dinsdagavond allebei gewonnen in de NBA en verstevigden zo hun eerste plaats in respectievelijk de Eastern en Western Conference.

Door Belga

Deel dit nieuws

Boston was met 124-97 een maat te groot voor de Chicago Bulls. All-Star Jaylen Brown leidde de thuisploeg met 30 punten, 8 rebounds en 6 assists naar de veertiende zege van het seizoen (tegen vier nederlagen).

Minnesota had het voor eigen publiek niet onder de markt tegen Oklahoma City maar trok met 106-103 toch aan het langste eind. Anthony Edwards werd met 21 topschutter bij de Timberwolves, ook al viel hij in het derde kwart uit met een heupblessure. In het bezoekende kamp tekende Shai Gilgeous-Alexander voor 32 punten.

Intussen zijn de acht deelnemers aan het "In-Season Tournament" bekend, een nieuw toernooi dat tijdens het seizoen wordt afgewerkt en ook wel de NBA Cup wordt genoemd. De LA Lakers en de Indiana Pacers hadden hun ticket al op zak. Boston, Milwaukee, New York, Phoenix, Sacramento en New Orleans stootten eveneens door vanuit de groepsfase, die dinsdag eindigde.

De kwartfinales (Milwaukee/NY, Indiana/Boston, Lakers/Phoenix en Sacramento/New Orleans) worden in één duel uitgevochten waarna de winnaars zich plaatsen voor een Final Four die van 7 tot 9 december plaatsvindt in Las Vegas. Alleen de finale telt niet mee voor het reguliere seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top