Vincent Mannaert stopt na het lopende seizoen als CEO van Club Brugge

Sport | Vincent Mannaert stopt na het lopende seizoen als CEO van Club Brugge. Dat maakte de club dinsdag bekend. De 49-jarige Mannaert was CEO van blauw-zwart sinds begin 2011.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Voorzitter Bart Verhaeghe zal, samen met het bestuur, de tijd nemen om een geschikte opvolger te vinden en zal daarover op het juiste moment communiceren", klinkt het in een persbericht.

"De voorbije twaalf jaar waren de meest intensieve uit mijn leven", zegt Mannaert in het communiqué van de club. "Het was een absolute eer om, samen met Bart, deze prachtige club te mogen leiden. Ik heb lang en grondig nagedacht vooraleer deze beslissing te nemen. Ik blijf als aandeelhouder betrokken bij blauw-zwart, maar als CEO geef ik de fakkel door. Het is tijd voor andere uitdagingen."

"Twaalf jaar lang heb ik met Vincent schouder aan schouder gestaan", klinkt het bij voorzitter Verhaeghe. "Ik denk dat we kunnen stellen dat we Club Brugge teruggebracht hebben naar de plaats die het verdient. Ik ben Vincent bijzonder dankbaar voor wat hij voor Club betekend heeft en ben fier dat ik hem mijn vriend kan noemen. Deze organisatie is inmiddels sterk genoeg om niet afhankelijk te zijn van individuen. We hebben talentvolle, bekwame en gedreven medewerkers op alle niveaus. We nemen nu de tijd om een geschikte opvolger te vinden, zodat Club kan blijven groeien en succesvol zijn."

Mannaert, die namens Club Brugge jarenlang in de Raad van Bestuur van de Pro League zetelde en vicevoorzitter was van de werkgroep competitie bij de ECA (European Club Association), werd met Brugge vijf keer landskampioen en vier keer vicekampioen. Hij zag zijn club een keer de Beker van België winnen en vier keer de Supercup. Brugge speelde ook zes keer de groepsfase van de Champions League, waarin het dit voorjaar voor het eerst uitkwam in de achtste finales.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top