Lotte Kopecky: "Olympische medaille zou carrière extra glans geven"

Sport | De Olympische Spelen zijn volgend seizoen het belangrijkste doel van Lotte Kopecky (28). Zoals de kaarten nu liggen, zal ze in Parijs focussen op de wegrit en het omnium. "Een olympische medaille zou mijn carrière extra glans geven", vertelde Kopecky maandag op het Road to Paris Event van Belgian Cycling in Brussel.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met Shari Bossuyt veroverde Kopecky in 2022 de wereldtitel ploegkoers. Maar het is hoogst onzeker dat Kopecky op dat nummer in actie zal komen in Parijs, nu Bossuyt op non-actief staat na een afwijkende dopingtest.

"Ik kan momenteel niet meer duidelijkheid verschaffen", zei Kopecky. "De komende maanden zullen we een beslissing nemen. Veel hangt af van wat er met Shari gebeurt en van de evolutie van de andere rensters." Hélène Hesters of Katrijn De Clercq zou de plek van Bossuyt kunnen innemen en de koppelkoers met Kopecky rijden. "Maar als het de moeite niet is, zal ik de ploegkoers niet rijden. De madison valt twee dagen voor het omnium en het is toch wel een nummer met risico's. Als er dan geen medaillekansen zijn, dan moet ik misschien gewoon durven om er niet voor te kiezen."

De Olympische Spelen van 2021 in Tokio vielen enigszins tegen voor Kopecky, met een vierde plaats in de wegrit, een tiende plaats (met Jolien D'hoore) in de ploegkoers en een zware val en opgave op de slotdag in het omnium. "Als alles goed verloopt, zouden het hele mooie Spelen kunnen worden in Parijs", vertelde de regerende wereldkampioene op de weg. "Maar het blijft koers, het is onvoorspelbaar. Op een kampioenschap telt er maar één plek. Op de Spelen is het toch anders. Daar tellen de medailles."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top