KRC Genk start met bouw van nieuw oefencomplex: "Moet het mooiste van België worden"

Sport | Racing Genk heeft maandag zijn plannen voorgesteld voor de bouw van een nieuw oefencomplex, in de schaduw van de Cegeka Arena. De eerste steen zal in het najaar van 2024 worden gelegd. De vicekampioen heeft de ambitie om het meest 'state of the art' trainingscomplex van het land te bouwen. Het Limburgse transportbedrijf H.Essers verbindt zijn naam aan het complex, dat H.Essers Training Center zal gaan heten.

Door Belga

Deel dit nieuws

KRC Genk is een club in volle groei en wil die groei de volgende decennia bestendigen. Het nieuwe trainingscentrum wordt daarbij van kapitaal belang. Voorzitter Peter Croonen sprak bij de voorstelling van het project van een erg mooie dag. "Het mag dan regenen vandaag, dit is voor KRC Genk een heuglijke dag. Dit is een startpunt."

"We zijn in 2017 begonnen met deze plannen en hebben in totaal 35 locaties bekeken. Maar het feit dat we hier in het verlengde van ons stadion een trainingscomplex kunnen bouwen, dat is geweldig. Het is de best mogelijke plek. Het is uniek in België dat we al onze faciliteiten op een plaats kunnen hebben. Zelfs in het buitenland zijn er weinig voorbeelden. Het zal voor de jeugd enorm inspirerend en motiverend werken om samen met de eerste ploeg in het complex te kunnen trainen. We willen hier een 'landmark' creëren, het mooiste trainingscentrum van België, dat zal beantwoorden aan alle hedendaagse wensen van het voetbal."

De club wil in een latere fase ook het hoofdstadion, de Cegeka Arena, gaan moderniseren. "Van een challenger van de topploegen zijn we doorgegroeid naar de tweede meest succesvolle club van de afgelopen vijf seizoenen", aldus Croonen. "We blijven ambitieus. Met een gemoderniseerd stadion kan onze hospitality vergroot worden." Er komt in het nieuwe trainingscentrum ook een infrastructuur waar Jong Genk en KRC Genk Ladies hun wedstrijden kunnen afwerken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top